Priestley Residense

PRIESTLEY RESIDENCE

‘Winner’ MBA Excellence in Housing Awards 2009 – “Accessible Housing – Special Judges Award”

Client: Available on Request
Contract Value: $241,500
Project Type: Renovation
Duration: 6 months

The main focus for this addition / alteration was to allow for disabled access and still maintain a home that had a welcoming, relaxed family oriented feel. The exterior of the house is clad in Hardiplank with new black powdercoated aluminium windows. Existing tile roof was replaced with new colourbond roof and gutters. Front entry door has been replaced with a new 1200mm wide automatic pivot door, which opens up to a new spotted gum timber floating floor that now covers 80% of the floor area. An impressive open plan kitchen has been designed to accommodate all aspects and accessibility with stone bench tops and pocket doors. The major addition to the dwelling was the master bedroom, en-suite and walk-in robe. The new bathroom (5.4m x 3.6m) is finished with 600 x 600 floors tiles and 600 x 300 wall tiles. These wall tiles are laid in two separate panels with contrasting bond to create an architectural feature. A custom made stone top vanity was installed to accommodate two people simultaneously with flick mixers. The challenging aspects of this project were to complete all works while the home remained occupied and to ultimately provide uninterrupted disabled access around the home whilst avoiding a level of finish that could be considered “clinical or hospital” like. Works were undertaken in two stages and special attention to detail was applied to the installation of every finish to overcome these challenges. The finished project enhances the home, providing many great features whilst still accommodating for our client’s needs. The photos reveal a superior level of workmanship and display the welcoming, relaxed family oriented feel we aimed to achieve.